Over ons

Duurzaam energiebedrijf Pure Energie
De windparken Hoge Vaart Zuid, Oldebroekertocht en Hondtocht Zuid zijn eigendom van Pure Energie. Pure Energie is een duurzaam energiebedrijf. Al ruim 25 jaar werkt het bedrijf aan het verduurzamen van Nederland door eigen windmolens en zonneparken te realiseren. Iedereen die wil – zowel particulier als bedrijf –, kan de groene stroom uit deze windmolens en zonneparken afnemen. Dit kan door klant te worden van Pure Energie. Zo heeft Pure Energie kennis van alle facetten in het realiseren van duurzame energie: van locatieonderzoek, planologische procedure en omgevingsproces tot bouw en beheer van de windmolens en zonneparken en het leveren van de groene stroom. Pure Energie levert klanten niet meer stroom dan het zelf opwekt met de eigen windmolens en zonneparken die alleen in Nederland staan. Daardoor is het inmiddels jaren achtereen uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.

In de ontwikkeling van nieuwe wind- en zonneparken zoekt Pure Energie altijd de samenwerking met de omgeving. Dat houdt onder andere in dat Pure Energie in veel projecten samenwerkt met een lokale energiecoöperatie. Via die coöperatie kan de omgeving mede-eigenaar worden van het wind- of zonnepark, conform het streven naar lokaal eigendom uit het landelijke Klimaatakkoord. Pure Energie streeft naar een gelijkwaardige samenwerking met de omgeving.

Klik hier voor de website van Pure Energie.

Logo Pure Energie 2022 1

Deelnemer in Windplan Groen
De drie afzonderlijke windparken van Pure Energie zijn onderdeel van Windplan Groen, het windplan voor windmolens in Oostelijk Flevoland. Windkoepel Groen is initiatiefnemer van Windplan Groen. Pure Energie is lid van Windkoepel Groen.